Klett nemačka dualna škola na Serbian Visions Multikongresu 2017.

Klett nemačka dualna škola, projekat u okviru Klett Grupe, novembra 2017. predstavila se u okviru multikongresa Serbian Visions 2017 koji je organizovan u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu. Tom prilikom, naša stručna i šira javnost upoznala se sa nemačkim dualnim konceptom stručnog obrazovanja. Klett nemačku dualnu školu čine ljudi koji su odgovorni poznavaoci svog posla, koji u oblasti stručnog obrazovanja imaju bogato iskustvo, a u svom radu prepoznaju i primenjuju savremene tokove.

Dualno obrazovanje podrazumeva jaku vezu između škole i privrede i kao takvo predstavlja učenje na radnom mestu.

Posetioci Kongresa su imali priliku da slušaju stručnjake iz Nemačke i Srbije koji su održali predavanje o savremenim idejama i tokovima stručnog obrazovanja kao i o novom konceptu nemačke dualne škole. Ovom prilikom razgovaralo se i o načinu na koji kompanije mogu dugoročno da obezbede stručan kadar prema sopstvenim potrebama, a u skladu sa planiranim razvojem.

Prihvatanjem ovog koncepta pokazujemo društvenu odgovornost prema budućim generacijama i da postoje načini da se utiče na odliv mladih iz naše zemlje.

Projekat razvoja dualnog obrazovanja podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Privredne komore Srbije i Nemačko-srpske privredne komore sa ciljem da se privreda aktivno uključi u kreiranje stručnog obrazovanja kao i u definisanje tržišnih potreba za kadrovima.

Na početku predstavljanja mladi glumci izveli su performans koji na jednostavan i originalan način demonstrira razliku između dualnog obrazovanja i klasične prakse učenika srednjih stručnih škola u Srbiji.


23.11.2017.

Pogledajte galeriju slika

povratak